Skip to main content

Halep Kalesi : Tarihi Halep Kalesi'nin duvarı yıkıldı - Yüzyıldan kalma olan yapı, iç savaş esnasında suriye ordusu tarafından kışla olarak kullanıldı.

Halep Kalesi : Tarihi Halep Kalesi'nin duvarı yıkıldı - Yüzyıldan kalma olan yapı, iç savaş esnasında suriye ordusu tarafından kışla olarak kullanıldı.. قلعة حلب‎), kuzey suriye'nin halep şehrinde, kuvvetlendirilmiş büyük ortaçağ sarayı. Dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biri sayılır. .ise halep kalesi'ni 6 yıl aranın ardından tekrar kullanıma hazır hale getirdi ve bugün yapılan bir törenle açılışı gerçekleştirdi.açılışa binlerce kişi ile birlikte halep'teki yöneticiler ve komutanlar da katıldı. 1183 yılında halep'in kalesi, suriye'deki haçlıların atılmasını ve bölgedeki arap yönetimini restore etmeyi başaran ünlü saladin'e geçti. 1183'te halep kalesi (suriye), kudüs'teki haçlıları sınır dışı etmeyi ve bölgedeki arap yönetimini yeniden tesis etmeyi başaran ünlü saladin'e.

قلعة حلب‎), kuzey suriye'nin halep şehrinde, kuvvetlendirilmiş büyük ortaçağ sarayı. Halep kalesi (suriye yakınlardı) de yolda buluyorlardı. 2013 yılında ne kadar tahrip olduğu bilinmese de suriye'deki iç savaş tehlike listesine alınmasına sebep olmuş. 2011 yılında arap ülkelerinde bombalar patlar kardeş kanı akıtılırken tam da koyun can derdinde kasap et dercesine uzun yıllar gidip görme olanağı bulamayız düşüncesiyle yollara düştük. 3000′li yıllara uzanan halep kalesi'nde çeşitli mezopotamya devletleri, roma i̇mparatorluğu, bizans i̇mparatorluğu.

Halep Kalesi Aleppo Castle Syria | Tamer Çetin | Flickr
Halep Kalesi Aleppo Castle Syria | Tamer Çetin | Flickr from live.staticflickr.com
2013 yılında ne kadar tahrip olduğu bilinmese de suriye'deki iç savaş tehlike listesine alınmasına sebep olmuş. Dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biri sayılır. Halep kalesi (suriye yakınlarda) da kendilerini yolda buldu. 1183 yılında halep'in kalesi, suriye'deki haçlıların atılmasını ve bölgedeki arap yönetimini restore etmeyi başaran ünlü saladin'e geçti. Kale tepesinin kullanımı mö 3.000 yıllarına dayanır. Halep kalesi (suriye yakınlardı) de yolda buluyorlardı. Halep ve kale 1822 depreminde ağır hasar gördü. Kale çok geniş bir alanı kapsayan bir ortacağ şehriydi aynı zamanda.

Halep kalesi dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biridir.

Dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biri sayılır. Binyılda hititlere ait bir tapınak. Bugünkü hâlini eyyûbiler devrinde aldığı düşünülüyor. Dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biri. 2013 yılında ne kadar tahrip olduğu bilinmese de suriye'deki iç savaş tehlike listesine alınmasına sebep olmuş. Halep ve kale 1822 depreminde ağır hasar gördü. Halep kalesi, halep şehrinde, kuvvetlendirilmiş büyük ortaçağ sarayı olarak biliniyor. Dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biri sayılır. Halep kalesi için hazırlanan sanal tur sayfasında bulunuyorsunuz. 1183'te halep kalesi (suriye), kudüs'teki haçlıları sınır dışı etmeyi ve bölgedeki arap yönetimini yeniden tesis etmeyi başaran ünlü saladin'e. 1183 yılında halep'in kalesi, suriye'deki haçlıların atılmasını ve bölgedeki arap yönetimini restore etmeyi başaran ünlü saladin'e geçti. Yüzyıldan kalma olan yapı, iç savaş esnasında suriye ordusu tarafından kışla olarak kullanıldı. Halep kalesi hakkında detaylı bilgi.

Halep'in orduları tarafından ele geçirilmesinden sonra büyük i̇skender halep tarafından yönetildi seleucus i nicator beroia adı altında şehrin canlanmasını üstlenen. Halep kalesi i̇slâm dünyasının hârikalarından biri sayılmış ve bu yönüyle darbımesel olmuştur. Halep merkezinin 2007 nüfusu 1.7 milyon civarında olup, halep'e bağlı olan yerleşim yerleri ile. Yüzyılda yapılmış ve bu coğrafyanın en uzun çarşısı olan halep kapalı çarşısına atıyoruz. Bugünkü hâlini eyyûbiler devrinde aldığı düşünülüyor.

Gaziantep Halep Özlemini Antep Kalesi'ni Seyrederek ...
Gaziantep Halep Özlemini Antep Kalesi'ni Seyrederek ... from foto.sondakika.com
2011 yılında arap ülkelerinde bombalar patlar kardeş kanı akıtılırken tam da koyun can derdinde kasap et dercesine uzun yıllar gidip görme olanağı bulamayız düşüncesiyle yollara düştük. Kale çok geniş bir alanı kapsayan bir ortacağ şehriydi aynı zamanda. Halep kalesi rejimin, tarihi halep kalesi'nden muhalif noktalara sızmak için kullandığı tüneli patlatması sonucu kalenin güneydoğu kısmındaki duvar tahrip oldu. 1183'te halep kalesi (suriye), kudüs'teki haçlıları sınır dışı etmeyi ve bölgedeki arap yönetimini yeniden tesis etmeyi başaran ünlü saladin'e. 3000′li yıllara uzanan halep kalesi'nde çeşitli mezopotamya devletleri, roma i̇mparatorluğu, bizans i̇mparatorluğu. قلعة حلب‎), kuzey suriye'nin halep şehrinde, kuvvetlendirilmiş büyük ortaçağ sarayı. Halep, insanlığın en eski şehirlerinden biri olmaya devam ediyor. Dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biri sayılır.

Dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biri sayılır.

Görüntüleri 01:53 halep genel gündüz gece 02:21 meydana yürüyüş bab el faraj 03:20 halep kalesi 05:35 kale karşısı kafeler. Halep kalesi, dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biri. Halep kalesi dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biridir. .ise halep kalesi'ni 6 yıl aranın ardından tekrar kullanıma hazır hale getirdi ve bugün yapılan bir törenle açılışı gerçekleştirdi.açılışa binlerce kişi ile birlikte halep'teki yöneticiler ve komutanlar da katıldı. Halep kalesi, halep şehrinde, kuvvetlendirilmiş büyük ortaçağ sarayı olarak biliniyor. قلعة حلب‎), kuzey suriye'nin halep şehrinde, kuvvetlendirilmiş büyük ortaçağ sarayı. Halep kalesi (suriye yakınlarda) da kendilerini yolda buldu. 1183'te halep kalesi (suriye), kudüs'teki haçlıları sınır dışı etmeyi ve bölgedeki arap yönetimini yeniden tesis etmeyi başaran ünlü saladin'e. 2013 yılında ne kadar tahrip olduğu bilinmese de suriye'deki iç savaş tehlike listesine alınmasına sebep olmuş. Dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biri sayılır. Depremden sonra kalede sadece askerler yaşıyordu. Kale tepesinin kullanımı mö 3.000 yıllarına dayanır. Dönemin osmanlı valisi i̇brahim paşa, tacın kuzeyinde bir kışla yapmak için kaledeki.

Hareketli görüntüye tıklayarak açılan sayfada veya buradan indireceğiniz programlarla kendinizi halep kalesi'nde gibi hissedeceksiniz. Dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biri. Kale tepesinin kullanımı mö 3.000 yıllarına dayanır. Halep kalesi i̇slâm dünyasının hârikalarından biri sayılmış ve bu yönüyle darbımesel olmuştur. Halep ve kale 1822 depreminde ağır hasar gördü.

Muhalifler Halep Kalesi'ne yaklaşıyor | Al Jazeera Turk ...
Muhalifler Halep Kalesi'ne yaklaşıyor | Al Jazeera Turk ... from www.aljazeera.com.tr
Yüzyıldan kalma olan yapı, iç savaş esnasında suriye ordusu tarafından kışla olarak kullanıldı. Halep kalesi (suriye yakınlarda) da kendilerini yolda buldu. Halep, insanlığın en eski şehirlerinden biri olmaya devam ediyor. 1183'te halep kalesi (suriye), kudüs'teki haçlıları sınır dışı etmeyi ve bölgedeki arap yönetimini yeniden tesis etmeyi başaran ünlü saladin'e. Tarihçe halep dünyanın en eski yaşanılan 4000 yıllık şehirlerinden biridir. قلعة حلب‎), kuzey suriye'nin halep şehrinde, kuvvetlendirilmiş büyük ortaçağ sarayı. Kale tepesinin kullanımı mö 3.000 yıllarına dayanır. Yükseklikteki doğal bir tepenin üstüne kurulmuş halep kalesi'nin yerinde, çok eskiden bir hitit tapınağının olduğu bilinmektedir.

Kale tepesinin kullanımı mö 3.000 yıllarına dayanır.

Yüzyıldan kalma olan yapı, iç savaş esnasında suriye ordusu tarafından kışla olarak kullanıldı. Halep kalesi, dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biri. قلعة حلب‎), kuzey suriye'nin halep şehrinde, kuvvetlendirilmiş büyük ortaçağ sarayı. Kale tepesinin kullanımı mö 3.000 yıllarına dayanır. Halep merkezinin 2007 nüfusu 1.7 milyon civarında olup, halep'e bağlı olan yerleşim yerleri ile. Halep kalesi (suriye yakınlardı) de yolda buluyorlardı. Tarihçe halep dünyanın en eski yaşanılan 4000 yıllık şehirlerinden biridir. Yüzyılda yapılmış ve bu coğrafyanın en uzun çarşısı olan halep kapalı çarşısına atıyoruz. 3000′li yıllara uzanan halep kalesi'nde çeşitli mezopotamya devletleri, roma i̇mparatorluğu, bizans i̇mparatorluğu. Dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biri. 1183'te halep kalesi (suriye), kudüs'teki haçlıları sınır dışı etmeyi ve bölgedeki arap yönetimini yeniden tesis etmeyi başaran ünlü saladin'e. 1183'te halep kalesi (suriye), kudüs'teki haçlıları sınır dışı etmeyi ve bölgedeki arap yönetimini yeniden tesis etmeyi başaran ünlü saladin'e. Halep kalesi ve halep şehrinin genel bir görünümü.

Halep kalesi rejimin, tarihi halep kalesi'nden muhalif noktalara sızmak için kullandığı tüneli patlatması sonucu kalenin güneydoğu kısmındaki duvar tahrip oldu halep. Halep kalesi i̇slâm dünyasının hârikalarından biri sayılmış ve bu yönüyle darbımesel olmuştur.

Comments